Outplacement Twente

Compas

Outplacement Twente

Bij een gedwongen ontslag is er meestal een flink traject doorlopen door de werkgever en de werknemer. De werkgever heeft wettelijk een aantal plichten voordat er een ontslag plaats mag vinden. Zo is de werkgever verplicht om eerst naar andere mogelijkheden te kijken dan een gedwongen ontslag.

Mochten er echt geen andere mogelijkheden zijn, dan nog is de taak van de werkgever niet afgelopen. Bij een gedwongen ontslag hoort een ontslagvergoeding. Dit kan een geldbedrag zijn dat de werknemer mee krijgt, de zogenaamde gouden handdruk.

Alternatief voor ontslag

Een goed alternatief voor de gouden handdruk is een outplacementtraject. Een traject voor outplacement in Twente wordt door de werkgever gefinancierd, waarbij een re-integratiebureau met de werknemer op zoek gaat naar een nieuwe baan. Het idee hiervan is dat de werknemer sneller weer aan het werk kan, wat voor alle partijen het meest gunstig is.

Start van het traject

Wanneer een outplacementtraject gestart wordt bij een re-integratiebureau, dan wordt eerst met de werknemer de afgelopen periode besproken. Het doel is hierbij om te verwerken wat er in de afgelopen periode gebeurd is.

Er komen meestal veel emoties los bij een gedwongen ontslag. Het is dan ook taak om deze eerst goed een plek te geven voordat de vervolgstappen gezet kunnen worden. Na deze tijd om te verwerken zal een re-integratiebureau met de werknemer gaan kijken naar de wensen, de kennis en ervaring en de sterke punten van de werknemer. Vervolgens kan gezamenlijk worden gekeken waar er kansen liggen op de arbeidsmarkt.

Begeleider programmeert

Afstand tot arbeid

Visie Groep is een jong bedrijf uit Enschede. Onze ervaring leert dat er veel talent verborgen zit op plekken waar werkgevers ze moeilijk kunnen vinden.

Daarom hebben wij IMTwente opgericht, wat een internet marketingbedrijf is, omdat er weinig plekken zijn waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de ICT aan het werk zouden kunnen.

Naast dit werk doen wij allerlei verschillende re-integratietrajecten, zo behoort een traject voor outplacement in Twente ook tot de mogelijkheden van Visie Groep.