Re-integratie voor bedrijven

Wanneer er een arbeidsconflict ontstaat of er een reorganisatie plaatsvindt, zijn er diverse mogelijkheden waar een re-integratiebureau in kan bemiddelen. Ook wanneer je ondersteuning wil hebben binnen de loopbaan van een werknemer, kunnen wij je hierbij helpen.

Je kunt meer dan je denkt
Outplacement gesprek

Outplacement & loopbaanbegeleiding

Veranderen van baan gaat niet vanzelf, zeker wanneer de arbeidsmarkt krap is en leeftijd een rol speelt. Wanneer er een arbeidsconflict heerst of er moet een reorganisatie plaatsvinden, kun je als werkgever een outplacementtraject aanbieden.

Visie Groep beschikt over een team van outplacement specialisten, die samen met jou als werkgever en met jouw medewerker in gesprek gaan om de situatie in kaart te brengen en gezamenlijk een plan van aanpak op stellen.

2e Spoor

Langdurig ziekteverzuim is, voor zowel de werkgever als de werknemer, nooit een fijne situatie. Bij langdurig ziekteverzuim wordt er van de werkgever en de werknemer het nodige gevraagd in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Als Visie Groep ondersteunen wij werkgever en werknemer in dit proces en helpen beide partijen aan alle wettelijke verplichtingen te voldoen.

2e spoor gesprek
Woonkamer gesprek

Preventie

Veel werkgevers hebben preventie niet bovenaan hun lijst van prioriteiten staan. Dat is begrijpelijk, toch kan preventie heel veel leed voorkomen. Niet alleen leed wat voorkomen had kunnen worden, maar ook waardoor een organisatie minder productief kan zijn.

Vaak zijn kleine problemen vroegtijdig te tackelen wanneer men preventief in gesprek gaat met medewerkers. De nieuwe wet sinds mei 2018, Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG), maakt het voor een werkgever ook niet makkelijker om met de medewerker in gesprek te gaan.

Onze partners

Met deze bedrijven hebben wij nauw contact om mensen verder te helpen met dagbesteding of re-integratie.