Naar werk traject

Een naar werk traject is een re-integratietraject vanuit het UWV, met als doel het vinden van een betaalde baan of starten als zelfstandig ondernemer.

Indien je via het UWV een traject naar werk mag gaan volgen, zullen wij samen een re-integratieplan met je opstellen. Binnen het naar-werk-traject ga je samen met je jobcoach in kaart brengen welke werkrichtingen het beste bij jou passen.

Daarnaast is het opstellen van een representatief CV, het meegaan naar sollicitatiegesprekken en het bemiddelen naar een passende werkplek onderdeel van het naar werk traject.

visie-groep mok
Begeleider geeft rondleiding

Activiteiten

Daarnaast kijken we samen voor hoeveel uur je wilt gaan werken, waar een werkplek voor jou aan moet voldoen en waar de werkgever wellicht rekening mee moet houden. Ook het maken van een CV en een sollicitatiebrief zijn een onderdeel binnen een traject naar werk.

Duur en soort uitkering

Hoe lang een naar werk traject duurt is per persoon verschillend, maar duurt meestal tussen de 6 en 9 maanden. De duur is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Een naar werk traject kan ingezet worden voor mensen met een Wajong-, ZW-uitkering en in sommige gevallen met een WW uitkering. Voor meer informatie over een traject naar werk voor mensen met een WW uitkering, kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Begeleider en deelnemer bouw bezig met een naar werk traject