UWV-trajecten

Bij Visie Groep hebben we verschillende re-integratietrajecten gericht op re-integratie. Heb je een Wajong, Wia of ziektewetuitkering en wil je graag aan het werk, dan heeft het UWV een aantal re-integratietrajecten beschikbaar om je weer aan het werk te kunnen helpen.

Voor onze re-integratietrajecten maken we ook vaak gebruik van onze leerwerklocatie, zodat je weer ”werkfit” kunt worden als eerste stap in je re-integratietraject.

visie-groep mok

Praktijkassessment

Praktijkassessment is bedoeld voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt die nog niet toe zijn aan een re-integratietraject.

Het doel van het praktijkassessment is om inzicht te krijgen in de re-integratiemogelijkheden van de persoon. Na afloop van het traject wordt er een advies uitgebracht over het vervolg. Dit kan bijvoorbeeld re-integratie, beschut werken of dagbesteding zijn.

Maatschappelijke deelname

Bevorderen maatschappelijke deelname is bedoeld voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt die nog niet toe zijn aan een re-integratietraject.

Doel binnen dit traject is dat de klant weer deel gaat nemen aan activiteiten in een georganiseerd verband. Dat kan bijvoorbeeld zijn: Vrijwilligerswerk, sport, dagbesteding of een werkervaringsplek.

Begeleider programmeert
Tekenen van contract

Werkfittraject en naar werk

Bij een werkfittraject gaat het om het vergroten van je vaardigheden als werknemer. Samen onderzoeken we welke mogelijkheden en kansen je hebt en ook welke belemmeringen een rol kunnen spelen. Op onze leerwerklocatie of op een werkervaringsplek bij een werkgever kan je uren opbouwen en werken aan het vergroten van je belastbaarheid.

Een naar werk traject is een re-integratietraject vanuit het UWV, met als doel het vinden van een betaalde baan of starten als zelfstandig ondernemer. Binnen een naar werk traject ga je samen met je jobcoach in kaart brengen welke werkrichting het beste bij jou past en bemiddelt deze naar een passende baan.

We helpen je met het opstellen van een CV en bereiden samen sollicitatiegesprekken met je voor. Ook leren we je hoe je naar passende banen kunt zoeken.