Re-integratietraject in Twente

Door de zure appel bijten

Re-integratietraject in Twente

Wat is een re-integratietraject voor mensen in Twente? Kort gezegd is een re-integratietraject een traject waarbij iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk gaat, al dan niet met de ondersteuning van een re-integratiebureau.

Natuurlijk werkt het in de praktijk niet zo gemakkelijk. Het blijkt lastig om een persoon die een afstand tot de arbeidsmarkt heeft aan een geschikte werkgever te koppelen. Gelukkig kan een re-integratiebureau hierin ondersteunen.

De arbeidsmarkt op

Re-integratiebureaus hebben naast kennis van de arbeidsmarkt en kennis van eventuele beperkingen ook meestal een ruim netwerk aan bedrijven die welwillend open staan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daar komt bij dat een re-integratiebedrijf ook een stuk begeleiding kan geven op de werkvloer, waardoor het uitvoeren van de werkzaamheden eerder voor een contract kan zorgen.

Ook wanneer het dan niet goed gaat, dan kan het re-integratiebureau ervoor zorgen dat er wederzijds begrip ontstaat en kan het bureau bemiddelen om zo toch het re-integratietraject in Twente goed af te sluiten.

begeleider helpt deelnemer

Over Visie Groep

Visie Groep is een re-integratiebureau dat gevestigd is in Enschede. Wij zijn een jong bedrijf, wat zich in eerste instantie heeft gericht op arbeid binnen bijvoorbeeld de ICT-sector.

Wij zagen namelijk dat er binnen de ICT weinig plekken beschikbaar waren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, terwijl er vanuit de doelgroep toch veel interesse voor was.

Gesprek aangepast belasting

Wat kan Visie Groep voor jou betekenen?

Wij samen met jou een plan van aanpak. In dit plan staat hoe wij samen met jou een baan gaan zoeken die bij jou past. Ook zodra deze baan gevonden is, zullen wij jou blijven ondersteunen met een stuk jobcoaching. Het doel van dit re-integratietraject voor jou in Twente is niet alleen een baan te vinden, maar ook werk te vinden dat jij leuk vindt en waar jij in door kunt groeien!