Welke baan past bij mij?

Je brengt een groot deel van je leven door op je werk, dus het is belangrijk om een baan te vinden die bij je past. Een tevreden werknemer is een goede werknemer, dus ook voor het UWV en je werkgever is het van belang dat je op je plek zit.

Dit betekent niet alleen dat je de werkzaamheden lichamelijk en geestelijk aan kan, maar ook dat het werk je motiveert en voldoening geeft. Daarom is het kiezen van een baan iets heel persoonlijks.

Heb je graag persoonlijke begeleiding bij dit vraagstuk, bij Visie Groep kunnen we je helpen met het uitzoeken welke baan bij jou past

Woonkamer gesprek

Leer jezelf kennen

Allereerst speelt je persoonlijkheid een belangrijke rol. Ben jij van nature verzorgend of juist meer gericht op techniek? Werk je graag in teamverband of liever alleen? Kun je presteren onder druk, houd je van chaos of juist veel van structuur?

Het is goed om te weten wat je kwaliteiten zijn, je valkuilen, waar je goed in bent en ook wat niet bij je past. Met zo’n overzicht kan het ineens heel helder worden in welke richting jij moet zoeken naar de baan die bij je past.

Persoonlijkheidstest en competentietest

Hiervoor zijn er een aantal handige tests om je op weg te helpen. Het UWV helpt mensen hiermee via www.werk.nl.

Op werk.nl vind je een lijst van handige online tests die inzicht geven in jouw kwaliteiten en eigenschappen. De persoonlijkheidstest laat zien wie jij als mens bent, de competentietest maakt duidelijk waar je sterke punten liggen.

Gesprek aangepast belasting
Omscholing

Beroepentest

Nog specifieker wordt het met de beroepentest die direct een branche kan linken aan de door jou ingevulde informatie. Een (om)scholing kan in sommige gevallen ook gecombineerd worden met een baan in de sector naar keuze!

Werk.nl helpt je ook met de vervolgstappen: welke mogelijkheden zijn er voor jou in de sector die bij je past? Moet je hiervoor nog een opleiding volgen?