Jobcoach Hengelo

Zandloper

Jobcoach Hengelo

Visie Groep werkt met een team van jobcoaches onder andere in Hengelo. Deze vorm van begeleiding is erop gericht om jou te ondersteunen op je werk. Door samen met jou en de werkgever in gesprek te gaan en aandachtspunten op te pakken. Een traject met een jobcoach word altijd met het UWV geregeld, en daar wordt jouw aanvraag dan ook behandeld. Het is vooral gericht op mensen met een Wajong, WIA, of WGA uitkering.

Heb je een bijstandsuitkering en sta je in het doelgroepregister? Dan is het in sommige gevallen ook mogelijk gebruik te maken van jobcoaching in Hengelo. Dat zullen we dan met de gemeente overleggen.

2e spoor gesprek

Hoe gaat een jobcoach aan het werk?

Allereerst moet er dus gekeken worden of je onder het UWV valt of onder de gemeente om te kijken waar we de aanvraag moeten neerleggen. Dan kunnen we contact opnemen met jouw contactpersoon om de hulpvraag voor te leggen.

Daarna volgt vrijwel altijd een gesprek om jouw hulpvraag goed in kaart te brengen. Op dat moment kun jij dus aangeven waar je tegen aanloopt, en waar je dus graag ondersteuning bij kunt gebruiken.

Gesprek aangepast belasting

Hoe krijg ik een coach

Vervolgens kan aan de hand van dat gesprek, en eventuele aanvullende informatie een ondersteuningsplan gaan maken. Dat moet dan door het UWV of de gemeente Hengelo goedgekeurd worden waarna je jobcoach aan de slag kan.

Door bij jouw werkgever op locatie gesprekken met jou en je werkgever te voeren. Zo kunnen aandachtspunten besproken worden, en kan zowel jij als de werkgever ondersteund worden. Door aan te kaarten waar je nog moeite mee hebt kun je daaraan werken. De werkgever kan leren hoe hij het beste met jou kan omgaan, zodat je uiteindelijk geheel zelfstandig kunt gaan werken.

Hoelang duurt een coaching traject

De begeleiding van een jobcoach in Hengelo duurt maximaal drie jaar. Daarbij is het aantal uren dat je aan ondersteuning kunt krijgen afhankelijk van de uren die je werkt.

Het UWV of de gemeente Hengelo bepaalt hoeveel de jobcoach per week bij je langs gaat komen. Ook bekijkt het UWV ieder half jaar of de ondersteuning nog nodig is. Wanneer je contract afloopt moet er ook een nieuwe aanvraag voor de begeleiding gedaan worden.