Jobcoach Almelo

Jobcoach Almelo

Zoek jij een jobcoach in Almelo om jou te ondersteunen bij je werk? Bij Visie Groep kunnen we jou hulp bieden bij het werken naar zelfstandigheid in je baan. Deze vorm van ondersteuning is bedoeld voor mensen met een Wajong, WIA of WGA uitkering, en tegen bepaalde zaken aanlopen op de werkvloer.

Heb je een bijstandsuitkering van de gemeente Almelo dan kan de jobcoach als je onder het doelgroepregister valt soms ook helpen.

re-integratieplan bespreken

Hoe begin je een traject met een jobcoach

Eerst zal goed in kaart gebracht moeten worden waar je precies moeite mee hebt op het werk. Door aan te geven waarom jij graag begeleiding wil kunnen we de aanvraag voor jobcoaching bij het UWV of de gemeente gaan indienen.

Vaak zal jouw contactpersoon dan een gesprek inplannen om goed in kaart te brengen waar de pijnpunten liggen in het dagelijks werk. Dan kun jij ook aangeven waar jij moeite mee hebt, en hoe je de ondersteuning voor je ziet.

Begeleiding met cliënt

Het aanvragen van een jobcoach

In overleg met het UWV of de gemeente Almelo kan de jobcoach dan een ondersteuningsplan gaan opstellen. Dan kunnen we gaan inplannen op welke momenten in de week we bij jou op de werkplek komen. De hoeveelheid uren die je aan ondersteuning krijgt zal worden vastgesteld onder andere op basis van de uren die je werkt. Maximaal is dit in het eerste jaar 10% en is het de bedoeling dat dit afgebouwd gaat worden tijdens het traject. De hoeveelheid uren is ook afhankelijk van wat precies jouw zorgvraag inhoudt. Daar krijg je uiteindelijk van het UWV of de gemeente bericht over.

Tijdens gesprekken met jou kun je dan werken aan zaken waar je nog moeite mee hebt. Ook de werkgever zal gesprekken hebben zodat deze beter kan begrijpen waar jij tegen aanloopt. Als de werkgever daar iets in kan betekenen worden hem daar handvatten voor geboden. Het uiteindelijke doel is dat jij helemaal zelfstandig kunt werken.

Gesprek vertrouwenspersoon

Zelfstandig weer aan het werk

De ondersteuning van een jobcoach is gericht op zelfstandig werken. Met een zorgplan op maat gaan we daarnaar toe. De periode waarover je begeleid werkt is in principe zolang je contract bij de werkgever loopt. Wel gaat het om maximaal 3 jaar, en kijkt het UWV elk half jaar of de ondersteuning nog nodig is. Zodra jij zelfstandig in staat bent te werken zal het jobcoachingstraject dan ook aflopen.