Diagnosetraject

Bij een diagnosetraject kijken we hoe je weer aan het werk kunt. We kijken naar je kwaliteiten en beperkingen. We bekijken of je direct aan het werk kan gaan of dat hier nog extra ondersteuning voor nodig is.

Op onze leerwerklocatie(s) hebben onze werkbegeleiders ervaring met diverse achterliggende problemen en waarom het wellicht voor jou lastig kan zijn op een nieuwe werkplek. Denk hierbij aan een burn-out, depressie, angststoornis of autisme. Door de open houding van de groep en de ervaring van onze werkbegeleiders kom je vaak tot nieuwe zelfkennis en handvaten om hier beter mee om te leren gaan.

Vastzitten

Na het diagnosetraject

Na 3 maanden, dus aan het einde van het traject, stellen we een adviesrapport op voor de gemeente. In overleg zetten we het volgende traject in (het voorschakeltraject) om je extra werknemersvaardigheden op te laten bouwen en jou die skills te leren waardoor je makkelijker aan een (leuke) baan kunt komen.

Het kan zijn dat je eerst andere passende hulp nodig hebt om je privé zaken op orde te krijgen en deze ook op orde te houden. Ook kan het zijn dat het volgen van dagbesteding tijdelijk een goede oplossing is als werk nog een brug te ver is. Dit stemmen we af in overleg met jou en de gemeente. Het uiteindelijke doel blijft dat je weer met succes aan het werk kunt.