Gemeentelijke trajecten

Visie Groep biedt ook re-integratietrajecten aan voor gemeenten in Twente. De gemeente hanteert drie soorten re-integratietrajecten: het diagnosetraject, voorschakeltraject en bemiddelingstraject. Ieder traject is een stapje verder naar werk.

Je kunt in aanmerking komen voor een traject als je een uitkering ontvangt in het kader van de participatiewet en je onder het doelgroepregister valt. Ook wanneer je geen uitkering ontvangt, omdat je partner teveel verdient om hiervoor in aanmerking te komen, zijn er wel mogelijkheden om een traject aangeboden te krijgen vanuit de gemeente.
Je valt onder de gemeente wanneer je een een bijstandsuitkering ontvangt of een “nugger” bent. Een nugger is een niet uitkeringsgerechtigde; wanneer je partner een te hoog inkomen heeft waardoor jij geen uitkering ontvangt. Ook kan het zijn dat je bent opgenomen in het doelgroepregister.

visie-groep mok

Diagnosetraject

Een diagnosetraject is eigenlijk een inventarisatie van je huidige situatie. We bekijken wat je kunt en waar je op dit moment tegenaan loopt op het gebied van werk.

Een diagnosetraject wordt ingezet om te kijken hoe je weer aan het werk kan. Er word gekeken naar je kwaliteiten en de beperkingen. We bekijken of je op deze manier aan het werk kunt of dat er andere hulp nodig is.

Voorschakeltraject

Een voorschakeltraject is een traject om te werken aan je werknemersvaardigheden. Hierbij wordt er gewerkt aan het opbouwen van een werkritme en je belastbaarheid. Tevens gaan we samen op zoek naar wat voor jou een fijne plek op de arbeidsmarkt is.

Op onze leerwerklocatie kunnen we je in een prettige en vertrouwde omgeving weer laten wennen aan het met regelmaat op een werklocatie komen. Met je “collega’s” kun je samen aan uitdagende projecten werken. Maar het belangrijkste blijft je werkritme en belastbaarheid.

Begeleider programmeert
Tekenen van contract

Bemiddelingstraject

Een bemiddelingstraject is een re-integratietraject gericht op het vinden van een betaalde baan. Samen met je re-integratiecoach ga je op zoek naar werkrichtingen die goed aansluiten bij je interesses.

Samen breng je in kaart hoe het ideale bedrijf voor jou eruit ziet en aan welke voorwaarden het bedrijf moet voldoen om zo duurzaam aan het werk te komen.

Onze partners

Met deze gemeentes hebben wij nauw contact om mensen verder te helpen met dagbesteding of re-integratie.