Leerwerklocatie

Visie Groep Zorg beschikt over een unieke ICT leerwerklocatie. Binnen onze leerwerklocatie worden er diverse activiteiten aangeboden in de richting van programmeren, online marketing, 3D, het maken van websites en webshops, fotografie en design.

Deze leerwerklocatie heeft als doel het bieden van een zinvolle, op ontwikkeling gerichte dagbesteding en van een mooie eerste stap in een re-integratietraject, waar je uren kunt opbouwen en je je belastbaarheid en ICT-kennis kunt onderzoeken en verder ontwikkelen.

Binnen onze ICT leerwerklocatie bereiden wij mensen voor op een reguliere werkomgeving. Op basis van je kennis en eventuele ervaring kun je soms ook meewerken aan reguliere opdrachten.

Je kunt meer dan je denkt
begeleider helpt deelnemer

Onze ervaring

Je kunt bij ons starten in de dagbesteding en op die manier doorgroeien naar re-integratie.

In alle jaren dat wij nu de ICT-leerwerklocatie hebben, hebben we veel geleerd over de verschillende belemmeringen van onze deelnemers. Daardoor hebben we veel kennis opgedaan over bijvoorbeeld autisme, burn-outs, depressies en angststoornissen. Enkele van onze werkbegeleiders hebben deze problematiek ook zelf ervaren.

Dit alles maakt, dat we vaak goed begrijpen wat mensen nodig hebben voor ondersteuning zodat iedereen zich thuis kan voelen bij ons en tot zijn recht kan komen.

Ambulante ondersteuning

Als je problemen ervaart in de thuissituatie, waardoor je belemmerd wordt bij je traject bij ons, kunnen we met jou kijken of onze ambulante ondersteuning jou verder kan helpen.

Andersom kan het ook: je ontvangt van ons ambulante ondersteuning en hebt behoefte aan een zinvolle daginvulling, dan kan je bij ons komen kijken of onze dagbesteding bij jou past.

Begeleider helpt deelnemer
Begeleider geeft rondleiding

Zinvolle dagbesteding en re-integratie

We maken op de werkvloer geen onderscheid tussen dagbesteding en re-integratie. Het gaat om jou! We bieden altijd een uitdaging die bij jou past. We kijken met je mee wat jou motiveert. Waar word jij blij van en waar zien wij kansen voor? Daaraan kan jij werken in een tempo dat voor jou haalbaar is.

Dagbesteding is bij ons met nadruk zinvol. Minstens net zo zinvol als re-integratie. Je kunt je voorbereiden op jouw toekomst. Je kunt je ontwikkelen. Het grote verschil met re-integratie is dat er dan geen druk op de ketel zit. Je hebt de tijd om je te ontwikkelen. Voor sommige deelnemers is dagbesteding een rustige opstap naar re-integratie en meer.

Open houding en teamspirit

Niet alleen onze begeleiders zijn heel bijzonder, onze deelnemers zijn dat ook! We zijn een echt team waarbij iedereen zijn eigen bijdrage kan leveren. Iedereen helpt elkaar. Dat doen we zowel op werkinhoudelijk als op persoonlijk vlak. Heel veel mensen hebben meegemaakt waar jij ook tegenaan loopt en omdat iedereen elkaar daarin helpt werkt dat heel prettig.

Het is fijn om iemand anders te kunnen helpen. Hoe weinig ervaring je ook denkt te hebben, ook jouw expertise wordt gewaardeerd. Aan de andere kant is het heel fijn om geholpen te worden, te ervaren dat je er weer bij hoort en er weer toe doet. Je staat er niet alleen voor.

Begeleider met deelnemer