Persoonlijkheidsstoornis

Ieder mens heeft een persoonlijkheid; de optelsom van hoe je als persoon bent, hoe je je voelt en hoe je je gedraagt. Je kunt jouw gedrag soepel aanpassen op de omstandigheden waarin je terecht komt en de mensen die je daarbij ontmoet.

Met een persoonlijkheidsstoornis zijn jouw persoonlijke eigenschappen zo extreem dat je moeite hebt om je aan te passen en jij en jouw omgeving er hinder van hebben. Een persoonlijkheidsstoornis komt vaak voor in combinatie met nog een andere persoonlijkheidsstoornis of een andere psychische aandoening, zoals o.a. een depressie of ADHD.

kuiken in gebarsten ei
Vrouw verbeeld angst

Kenmerken

Je persoonlijkheidsstoornis kan er voor zorgen dat je weinig contact met anderen wil hebben, of je kunt het moeilijk vinden om met je emoties om te gaan.

Soms zijn er mensen met een persoonlijkheidsstoornis die erg angstig zijn. Ze vermijden conflictsituaties en hebben moeite om zelfstandig in het leven te staan.
Visie groep bied ondersteuning aan in de vorm van ambulante begeleiding of re-integratie.

Gevolgen persoonlijkheidsstoornis

De gevolgen van een persoonlijkheidsstoornis kunnen langdurig en hardnekkig zijn. Terwijl je misschien denkt: ‘zo ben ik nu eenmaal’ weet je dat er iets niet klopt. Je kunt er zelfs dagelijkse hinder van ondervinden en daardoor vastlopen in bijvoorbeeld je werk. In ons re-integratie programma kunnen we je helpen om o.a. weer in je werkritme te komen.

Bij de Visie Groep wordt je hier niet raar op aangekeken en kun je op de leerwerklocatie deelnemen aan re-integratie of dagbesteding.

Creatieve ruimte

Persoonlijkheidsstoornis en bezig zijn

We bieden verschillende activiteiten aan in diverse vakgebieden, zoals ICT en Fotografie . Ons enthousiaste team staat klaar voor jou om je tijdens de activiteiten in re-integratie of dagbesteding te helpen.

Wij kijken naar wat je kunt in plaats van wat je niet kunt. De focus ligt op doorgroeien binnen je eigen mogelijkheden. Wil je alvast kennis maken met het team van Visie Groep, klik dan hieronder op Ons verhaal.