Depressie

Iedereen heeft wel eens last van een sombere periode. Een depressie is meer dan regelmatig somber zijn. Vaak heb je helemaal nergens energie voor en heb je veel meer moeite met je werk. Dit lijkt ook op een burn-out en daarom zijn een depressie en een burn-out soms moeilijk van elkaar te onderscheiden.

Een groot deel van de mensen met autisme krijgt ooit te maken met een depressie. Mogelijk heeft dit te maken met het grote aantal negatieve levenservaringen van veel mensen met autisme. Zo worden veel kinderen met autisme bijvoorbeeld gepest op school en meer dan de helft van de volwassenen met autisme lukt het niet om een baan te krijgen, ook niet als zij een goede opleiding hebben afgerond.

Fluitketel
get-me-out toets

Hulp vragen

Het is moeilijk om hulp te vragen en helemaal als je depressief bent. Je wilt mensen niet lastig vallen met jouw problemen. Je schaamt je misschien wel voor de situatie waar je in verzeild bent geraakt, maar aangezien je dit nu leest ben je al een heel eind op weg naar het vinden van hulp.

Op het moment dat de problemen zich opstapelen krijg je vanzelf een berg die je zelf niet meer kan oplossen. Dat snappen we. Onze ambulante begeleiders en persoonlijk begeleiders kunnen je de nodige hulp bieden om er weer bovenop te komen zodat je op den duur weer zelfstandig het leven de baas bent.

Weer aan het werk

Door je depressie komt het vaak voor dat het niet lukt om naar je werk of naar school te gaan en je hebt moeite om aan je dagelijkse verplichtingen te voldoen. Wij kunnen je helpen weer ritme op te bouwen door het aanbieden van een zinvolle dagbesteding.

Wij bieden diverse activiteiten aan in verschillende vakgebieden zoals ICT en Techniek. Komt gerust eens langs of loop vrijblijvend een dag mee om een goed beeld van ons dagbestedingsaanbod te krijgen.

man in crisis

Direct hulp nodig ?

Heb je nu direct hulp nodig? Is ambulante begeleiding niet beschikbaar of voldoende, dan kun je altijd terecht bij de crisisdienst. De crisisdienst is onderdeel van de GGZ en kan je bijstaan als je dringend hulp nodig hebt. Samen met jou kan er dan gekeken worden wat je nodig hebt.

De crisisdienst is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Als je de huisarts belt kun je een doorverwijzing krijgen naar de crisisdienst. Als je twijfelt kun je ook altijd bellen voor advies.