Burn-out

Een burn-out uit zich op verschillende manieren. Je kunt erg vermoeid zijn, geestelijk en/of fysiek. Maar ook kan je prikkelbaar zijn en moeite hebben met drukte of lawaai. Vaak merken mensen met een burn-out ook dat ze moeite hebben zich te concentreren.

Als je met een burn-out te maken hebt ben je mentaal overbelast. Dit kan komen omdat er iets naars is gebeurd of door een periode met veel stress en drukte. Andere oorzaken voor een burn-out kunnen depressie of een onderliggende stoornis zijn, zeker als je je daar niet bewust van bent.

Jonge plant in pot
Futloze man

Omgaan met een burn-out

Een beetje spanning in je leven is niet erg. Je kunt er bijvoorbeeld meer alert van worden. Als je het overzicht kwijt raakt en je door de klachten jouw normale bezigheden niet meer goed kunt uitvoeren, dan kunnen er problemen optreden.

Met een dagbesteding kun je weer bezig zijn en langzaam in je ritme komen. We hebben tientallen werkplekken beschikbaar voor elk kennisniveau. Kom gerust eens langs of loop een dag mee om een goed beeld van ons dagbestedingsaanbod te krijgen.

Opnieuw ritme opbouwen

Na een periode van rust is het belangrijk om weer ergens mee bezig te zijn. Dit helpt je om op andere gedachten te komen en langzamerhand de ruimte in je hoofd te krijgen om vooruit te denken. We hebben verschillende activiteiten in ons programma waarmee we jou een zinvolle dagbesteding kunnen geven.

Mochten er vragen zijn over de activiteiten, dan staan de werkbegeleiders klaar om je te helpen. Het kan ook gebeuren dat je vastloopt in je hoofd of dat je iemand nodig hebt om even mee te praten. De persoonlijk begeleiders zijn er voor je om een luisterend oor te bieden als je daar behoefte aan hebt.

Leerwerklocatie
Handen schudden

Zicht op werk

Als het na verloop van tijd weer beter met je gaat, kun je weer langzaam aan werk gaan denken. Om weer in je werkritme te komen is structuur heel erg belangrijk. Via het re-integratie traject kun je gestructureerd en actief bezig zijn om te zien hoe het met je belastbaarheid is gesteld en hoeveel uur je al kunt werken.

Binnen de re-integratie zijn er diverse trajecten waar je gebruik van kunt maken. Samen met je jobcoach werk je dan aan persoonlijke doelen en ga je samen op zoek naar de werkplek die bij je past.