Autisme Twente

Je kunt meer dan je denkt

Autisme in Twente

Wat is autisme? Het is een aandoening die zich niet eenduidig laat uitleggen. Over het algemeen wordt deze aandoening, als je het zo mag noemen, omschreven als: moeite hebben met sociale contacten, moeite met de dagelijkse structuur en een beperkt gebied aan interesses. Binnen Visie Groep zijn we in de praktijk echter tot een andere conclusie gekomen.

Autisme laat zich niet meten aan wat er in één of ander boek staat, maar de uitleg daarvan kan alleen bepaald worden als je naar de persoon als geheel kijkt. Heb jij autisme en zoek je een passende baan in Twente, dan willen wij jou daar graag bij helpen. Heb je autisme en woon je in Enschede, Hengelo, Almelo of Oldenzaal, helpen wij je ook graag verder.

Wat zijn wij:

Visie Groep is een zorgorganisatie en re-integratiebureau gevestigd in Twente en actief in Enschede, Hengelo, Almelo en Oldenzaal, dat zich met name richt op de re-integratie en bemiddeling naar de arbeidsmarkt van mensen met een autistische beperking.

man in crisis

Wat wil jij?

Een diagnose in ASS (Autisme Spectrum Stoornis) geeft je bepaalde handvatten die nuttig kunnen zijn in je dagelijkse leven. Toch hebben we in de praktijk vaak gehoord dat men te nauwlettend naar deze diagnose kijkt als het gaat om re-integratie. Wij kijken wel naar je mogelijke beperkingen als het aankomt op je diagnose, maar wat we veel belangrijker vinden is wie jij bent en waar je in het dagelijkse leven tegenaan loopt.

Waar liggen je interesses, talenten en wat wil je uiteindelijk graag doen qua werk?

Groeps selfie

Het draait om jou

Voor iedereen die een autisme beperking heeft en werk zoekt in de regio Twente of woont in omliggende steden zoals Enschede, Hengelo, Almelo of Oldenzaal staan we klaar! Door te kijken naar jou als persoon zijn we beter in staat om een passende plek voor je te vinden, waarin een werkgever rekening kan houden met jouw beperkingen.

Visie Groep beschikt over een aantal projecten in diverse werkrichtingen. Hierin is het mogelijk eerst te onderzoeken wat je uiteindelijk graag zou willen doen. Ook leren wij jou kennen. Op deze manier kunnen wij jou optimaal van dienst zijn.

Begeleider programmeert

Er is vraag naar jou

In onze samenleving wordt er als het aankomt op werk een steeds grotere nadruk gelegd op de wereld van IT. Dit is echter een zeer breed vlak om in werkzaam te zijn. Wij weten hier op een unieke wijze invulling aan te geven. Bij ons kan je op je eigen tempo en afhankelijk van je interesses en talenten de nodige vaardigheden opdoen.

We beschikken zelf over een internetbureau, waarin je de kans krijgt te doen wat je leuk vindt. Werk je liever met je handen? Dan beschikken wij ook over andere mogelijkheden om hier uitvoering aan te geven. Ook is het mogelijk deze ervaring rechtstreeks bij een werkgever op te doen.

Deelnemer bij multimedia design

Dagbesteding

Visie Groep biedt dagbesteding aan die, net als onze re-integratiedienst, afgestemd is op jou als persoon. Binnen Visie Groep wordt je een dagbesteding aangeboden die je de kans geeft om je tijd nuttig te besteden. Dit doe je altijd op je eigen tempo.

Daarnaast kan je binnen de dagbesteding nieuwe contacten opdoen en je sociale vaardigheden waar nodig versterken. Heb je een persoonlijke hulpvraag, dan kan Visie Groep jou ook hierin ondersteunen. Meer informatie hierover kan je vinden door te kijken bij ambulante begeleiding.