Angststoornissen

Angststoornissen zijn de meest voorkomende aandoeningen binnen de psychiatrie. Gevoelens van angst zijn niet prettig. Dan wil je ze gaan vermijden, ook al weet je dat dat niet de oplossing is. Het kan zelfs zo zijn dat je elke dag deze klachten ervaart en daardoor niet het gevoel hebt normaal te kunnen leven.

Het gevoel van angst kan bijvoorbeeld zijn dat je niet meer naar de supermarkt durft of niet meer durft te werken. Visie Groep biedt je hulp aan. Dat kan door ambulante ondersteuning aan huis of op onze leerwerklocatie om weer in de richting van werk te groeien.

Vastzitten

Gevoel van angst

Angst is in de basis een nuttige emotie. Helaas kan het zijn dat de angst overheerst en je leven gaat bepalen. Dit varieert van een paniekstoornis tot PTSS (post traumatisch stresssyndroom) of daar ergens tussenin.

Mensen met een angststoornis zijn vaak hele sterke personen die een groot doorzettingsvermogen hebben en nadenken over mogelijke oplossingen. Durf je het aan om eens te komen kijken bij een van onze activiteiten?

Verschillende soorten angst

Niet iedereen functioneert of ervaart dingen op dezelfde manier, ook bij angstklachten is dit zo. De een krijgt paniekaanvallen en gaat hyperventileren, een ander heeft moeite met slapen of is erg emotioneel.

Meestal komt een angststoornis niet op zichzelf voor. Vaak zijn er ook andere klachten zoals een depressie of burn-out of is er een onderliggende diagnose zoals autisme.

Deelnemer bij multimedia design

Re-integratie of dagbesteding?

Een angststoornis hoeft niet te betekenen dat je nooit meer wat nuttigs kan doen in de maatschappij, maar het kan wel heel spannend zijn om je weer onder de mensen te begeven.

Bij Visiegroep snappen we die spanning. Wil je gaan re-integreren of liever eerst dagbesteding doen? We helpen je om samen de aanvraag te doen bij het WMO of UWV om op een van onze locaties in te stromen.