ADHD en ADD

Met ADHD en ADD werkt het filter in je hersenen minder goed. Alles komt tegelijk binnen, waardoor het lastig is om te focussen op wat echt belangrijk is. Daardoor heb je moeite met concentratie, planning en het houden van overzicht. Je kunt dan vastlopen op school, op je werk of in je privéleven. Je omgeving bestempelt je al snel als ‘chaotisch’.

Je kunt meer dan je denkt
Man grijpt stressvol naar hoofd

Chaos in je hoofd

Als je AD(H)D hebt kost het vaak veel moeite om je aandacht erbij te houden. Hoofd- en bijzaken zijn soms lastiger te onderscheiden en je hebt misschien meer moeite met plannen en organiseren. In alle chaos vergeet je soms een taak of afspraak.

Hierdoor lukt het je vaak niet om je werk op tijd af te hebben, terwijl je wel het vereiste niveau hebt. De conclusie is dan ook al snel dat ‘je het heus wel kunt, als je je best maar eens deed’. Dit kan leiden tot het afbreken van je studie of het verliezen van je baan.

Werken aan structuur

Wat men niet ziet is dat ‘je best doen’ jou veel meer moeite kost dan een ander. Door iedere keer tegen dezelfde problemen aan te blijven lopen is de kans op herhaling erg groot. Al snel denken mensen dat je het werk niet aan kunt en werk je onder je niveau. Een gebrek aan uitdaging werkt niet voor je motivatie…

Dan is het fijn als je hulp kan krijgen bijvoorbeeld bij het maken van een planning van waaruit jij verder kunt of een overzicht maken zodat je niet langer vastloopt in je werk en je persoonlijke leven. Zo krijg je ruimte om je talenten te ontdekken en gebruik te maken van de punten waar je sterk in bent.

begeleider helpt deelnemer

Ervaringen

Ben je benieuwd hoe mensen met AD(H)D Visie Groep ervaren? Wij zijn uniek in onze werkwijze en dat zie je terug in de ervaringen van onze deelnemers.

<
>
 • Visie Groep geeft me
  een richting in mijn leven

  Marco
 • Ik kan hier praten over alles zonder ‘raar’ te zijn

  Marco
 • Labeltjes? Die doen we hier gewoon in de prullenbak

  Frederike
 • Ik zat helemaal vast
  Hier heb ik leren loslaten

  Jeremy
 • Een feest der herkenning en erkenning

  Sabine