Intake

Verrekijker

Intake

Voor het eerst kennismaken kan heel spannend zijn. Want hoe zou het zijn om hier deel te nemen aan de activiteiten? Dat kan! Na telefonisch contact ben je altijd welkom om een keer kennis te maken. Dan krijg je een rondleiding en leren we elkaar beter kennen.

Na die eerste kennismaking mag je bij de verschillende afdelingen een keer meelopen. Bevalt dat? Dan kunnen we samen met jou de gemeente of het UWV benaderen voor een keukentafelgesprek om te zorgen dat je hier mag komen meedraaien.

begeleider helpt deelnemer

Een paar keer meelopen?

Hoe het is om aan een van onze activiteiten deel te nemen is lastig uit te leggen. Daarom laten we je graag een keer meelopen. Dan kun je de open sfeer proeven en kennismaken met de begeleiders en andere deelnemers.

Meelopen maakt het kiezen van een activiteit ook makkelijker. Zo kun je bij 1 of 2 activiteiten meelopen voordat je je keuze maakt. En bedenk je achteraf dat iets anders toch beter past? Dan kun je vaak zo doorschuiven!

Keukentafelgesprek

Aan de hand van een keukentafelgesprek zitten we samen met jou en een wmo-consulent van de gemeente of iemand van het UWV rond de tafel. Samen bespreken we waar jij behoefte aan hebt.

In dit gesprek bekijken we wat je zelf kan en wat je nodig hebt om weer verder te komen. Als je het fijn vindt voert jouw persoonlijk begeleider het woord. Jullie hebben dan vooraf al besproken wat voor jou nodig is. Zo kun je rustig het gesprek in.

Wachten op akkoord

Na afloop van het keukentafelgesprek zal het UWV of de gemeente (afdeling WMO) vaak de indicatie nog vast gaan stellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor hoeveel dagdelen je bij ons aan de dagbesteding of reintegratie kunt deelnemen of voor ambulante begeleiding.

Dit betekent vaak dat je nog niet direct bij ons aan de slag kunt. Maar mocht het echt hard nodig zijn, dan is daar ook vaak nog een mouw aan te passen. Daarin denken we graag met je mee.