Begeleid wonen Oldenzaal

visie-groep mok

Ook begeleid wonen in Oldenzaal?

Wanneer je je aanmeldt voor begeleid wonen via Visie Groep, dan kijken wij samen met jou wat jij als persoon nodig hebt. Wanneer je begeleid wilt gaan wonen in Oldenzaal, komen hier veel dingen bij kijken. Hier kunnen wij jou in ontlasten en je helpen een plek te vinden die bij je past en waar je je thuis voelt. Heb je al een indicatie? Dan kunnen wij jou vrij snel van dienst zijn.

Heb je nog geen indicatie, dan zullen wij samen met jou de weg naar de gemeente of het zorgkantoor bewandelen. In onze eerste kennismaking gaan we eerst kijken welke hulpvragen je hebt en waarom je graag begeleid zou willen wonen in Oldenzaal. Vervolgens zullen we met deze hulpvragen kijken op welke manier wij je hierbij het beste kunnen helpen.

Gesprek vertrouwenspersoon

Wonen kan ook in Oldenzaal

Als je op zoek bent naar begeleid wonen in Oldenzaal of omgeving, dan is het lastig om te vinden welke zorgverlener bij je past. Het kiezen van de juiste zorgverlener die bij je past is toch een heel belangrijke keuze. Visie Groep onderkent dit probleem en zal dan altijd eerst volledig vrijblijvend met jou rond de tafel gaan.

Het is erg belangrijk dat er een goede klik is en dat je zelf ook het gevoel hebt dat wij de juiste organisatie voor jou zijn. Wat kan Visie Groep jou bieden? Visie Groep beschikt over de mogelijkheden om je te ondersteunen in begeleid wonen of in de vorm van ambulante begeleiding.

Visie Groep doet meer dan wonen in Oldenzaal

Naast dat wij begeleid wonen aanbieden, beschikken wij ook over een re-integratiebureau. Binnen ons re-integratiebureau kunnen wij jou helpen in het vinden van een goede plek om arbeidsritme op te doen, en te werken aan je sociale vaardigheden en werknemersvaardigheden. Je zult dus niet weer van organisatie hoeven te wisselen, wij kunnen jou van A tot Z verder helpen.

Ook dagbesteding is mogelijk. Voor zowel de re-integratie als de dagbesteding beschikken wij over eigen projecten. Wij hebben een project in Enschede in de ICT, waar je bezig kunt met design, websites, webshops of het schrijven van teksten. Dus ook als je begeleid wilt wonen in Oldenzaal, kan je gebruik maken van onze projecten in verschillende richtingen.

Meer dan alleen wonen

Wanneer jij meer wilt dan alleen begeleid wonen in Oldenzaal, ben je bij Visie Groep bij de juiste partij. Wij bieden namelijk ook arbeidsgerelateerde dagbesteding aan, naast het jou begeleiden richting de juiste begeleid wonen plek in Oldenzaal.

Wij vinden het namelijk belangrijk dat je ondanks je beperking wel gewoon mee kunt doen in de maatschappij. Dit betekent niet de hele dag zakjes vullen of hoedjes vouwen, maar werkzaamheden die echt aan arbeid gerelateerd zijn.

Deelnemer bij multimedia design

Passende plek

Hierbij vinden wij het ook belangrijk dat wanneer jij meer blijkt aan te kunnen dan wat wij realistisch vinden van een dagbestedingsplek, wij samen met jou gaan kijken naar vervolgmogelijkheden. Zo kan het zijn dat jouw dagbesteding bij Visie Groep op termijn richting betaald werk kan gaan.

Iedereen moet uiteindelijk op de plek komen die bij hem of haar past, en de stappen die daaraan voorafgaan, daar is Visie Groep voor. Wij zullen je in Oldenzaal helpen met het vinden van de begeleid wonen plek die bij jou past, en je daarna helpen met het vinden van de juiste daginvulling.

Begeleiding met cliënt

Voor wonen in Oldenzaal kies je voor Visie Groep

Wij zullen ons uitgebreide netwerk aanspreken om zo snel mogelijk de perfecte begeleid wonen plek in Oldenzaal voor je te vinden. Nadat je begeleid gaat wonen in Oldenzaal, gaan wij met jou uitzoeken wat je kunt en wilt gaan doen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij meedoet, en in onze ogen hoort daar een goede daginvulling bij. Wij zullen dan ook met jou deze daginvulling gaan zoeken. Wat ons betreft zal deze daginvulling ook arbeidsgerelateerd moeten zijn, zodat je nuttig bezig bent.