Begeleid wonen

visie-groep mok

Begeleid wonen

Wanneer je je aanmeldt voor begeleid wonen via Visie-Groep, dan kijken wij samen met jou naar een plek waar je graag zou willen wonen en waar jij het beste tot je recht komt. Samen kijken we waar je graag wilt wonen en wat hier voor nodig is.

Visie-Groep biedt zelf geen woonruimte aan, maar dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen we je wel vaak de goede kant op wijzen. Onze ambulant begeleiders zijn betrokken en weten als geen ander wat de best passende woonruimte voor jou is.

Begeleider met deelnemer

Begeleid wonen en dagbesteding

Naast begeleid wonen is het van belang dat je ook een zinvolle daginvulling krijgt. Dagbesteding is een dagactiviteit waarin je arbeidsritme opdoet en werkt aan je werknemersvaardigheden en sociale vaardigheden.

Bij visie-groep kun je projectmatig zowel binnen de ICT (webdevelopment) als in de bouw & techniek werken aan een zinvolle daginvulling. We helpen je in het opbouwen van een dagritme en leren je die vaardigheden waar jij behoefte aan hebt.

Begeleiding met cliënt

Persoonlijke begeleiding

We helpen je graag om mee te zoeken naar jouw ideale woonruimte. Dit is afhankelijk van jouw situatie, maar is er altijd een manier te vinden om te zorgen dat jij lekker op je plek zit. Dat is naast de woonruimte ook je persoonlijke situatie en daginvulling.

Omdat een aanvraag best lang kan duren (tot een jaar) is ambulante begeleiding van Visie Groep een goede tussenoplossing. Ambulante begeleiding betekent dat je zelfstandig woont en daar begeleiding ontvangt. Zo sta je er in ieder geval niet alleen voor!

Zelfstandig wonen met autisme

Ook als je autisme hebt of ze een andere diagnose bij je hebben gesteld, kun je prima (semi)zelfstandig wonen. We kijken graag met je mee wat voor jou specifiek een passende woonvoorziening is.

Visie-Groep is gespecialiseerd in het werken met mensen met diverse diagnoses zoals autisme, ADD, ADHD, een angststoornis of een depressie. Veel van onze begeleiders hebben hier ook op persoonlijk vlak ervaring mee, waardoor ze jou als geen ander kunnen begrijpen en ondersteunen.