Autisme begeleiding

Je kunt meer dan je denkt

Autisme-begeleiding

Samen onder één dak wonen vraagt van elk gezinslid specifieke vaardigheden. Helemaal als bij één of meerdere gezinsleden een vorm van autisme (autisme spectrum stoornis) is vastgesteld . Het is dan erg van belang dat je elkaar zo goed mogelijk leert te begrijpen.

Onze ambulant begeleiders hebben veel ervaring met mensen met diverse vormen van autisme. Het is erg belangrijk om samen te onderzoeken op welke vlakken het stagneert en welke vorm van ondersteuning hier het beste bij past.

Begeleiding met cliënt

Plan opstellen

Samen met de ambulant ondersteuner wordt er een zorgplan opgesteld waarin verschillende doelen kunnen worden opgenomen. Woon je nog thuis, dan kan dit alleen met jou of in overleg met het gezin ook gezamenlijk. Woon je al zelfstandig, dan doen onze ambulant ondersteuners dit alleen met jou.

Als het zorgplan is opgesteld en de doelen concreet zijn gemaakt, is dit de leidraad voor de zorg die je krijgt vanuit Visie Groep. Doelen kunnen gaande weg worden behaald, bijgesteld of er kunnen nieuwe doelen worden toegevoegd aan het zorgplan.

Diverse levensgebieden

Autisme begeleiding kan gericht zijn op diverse levensgebieden zoals bijvoorbeeld: huisvesting, financiën, sociaal functioneren, psychisch functioneren, lichamelijk functioneren, zinvolle dag-invulling en participatie.

Visie Groep is een totaalaanbieder op het gebied van zorg en werk, wat betekent dat je niet meer onnodig op zoek hoeft naar een andere organisatie die je verder kan helpen op het gebied van zorg en werk.

Gewenste resultaat

Onze ambulant ondersteuners zullen je ondersteunen op diverse levensgebieden zodat je zelf weer grip krijgt op je leven en zoveel mogelijk zelfstandig kunt blijven doen.